FAQ

Veelgestelde vragen

1. Wat is Self Storage?

Self Storage is een dienst, die beveiligd opslag aan biedt aan particulieren en bedrijven. U huurt een unit die schoon, droog en beveiligd is voor een periode naar uw keuze.

2. Wat mag ik opslaan?

Inboedel, goederen, archief of voorraad, groot of klein. In principe mag alles, zolang het geen ontvlambare (chemische) producten, levende have, bederfelijke levensmiddelen of illegale goederen betreft.

3. Waar kan ik voor informatie terecht?

Bij de receptie kunt u voor al uw vragen terecht. U vind de openingstijden hier.
Tijdens deze uren zijn wij ook telefonisch te bereiken op 0174-241000 of op 06-15832340.
U kunt het beste vooraf bellen om een afspraak te maken, zodat wij alle tijd en ruimte voor u vrij kunnen maken.

4. Ik wil snel beschikken over een unit, kan dat?

Zeker, als u een afspraak maakt voor een vrijblijvende bezichtiging, laten wij u de mogelijkheden zien. Besluit u hierna direct een ruimte te willen huren, dan gaan we alles gelijk in gang zetten. Na het verwerken van uw gegevens en de betaling van de borg kunt u het contract ondertekenen. Na ondertekening kunt u de door u gewenste ruimte in gebruik nemen.

5. Mijn unit is te groot of te klein geworden, kan ik snel verhuizen?

Als u aangeeft dat de gehuurde ruimte te klein of te groot wordt voor uw spullen zullen wij in overleg met u een andere ruimte en datum van verhuizing aanbieden. Deze verhuizing kunt u ook door ons laten verzorgen.

6. Is er licht en elektra aanwezig in mijn gehuurde ruimte?

Iedere unit is standaard voorzien van licht en uitgerust met een stopcontact. Na een telefoontje van uw kant zullen wij u een passende aanbieding doen voor uw wensen. Het stopcontact staat uitgeschakeld, kunnen wij op iedere moment aanzetten.

7. Ik ben mijn toegangspas kwijt, wat te doen?

Bij verlies of diefstal van uw toegangspas dient u dit direct te melden bij ons op 06-15832340. Wij zullen de pas ogenblikkelijk blokkeren, waardoor misbruik van de pas niet mogelijk is. De kosten van de nieuwe pas zullen bij u in rekening gebracht worden.

8. Voor welke huurperiode kan ik terecht?

We werken in beginsel met maand- en jaar contracten.

Maandcontracten: minimale huurperiode van 1 maand, hierna wordt er automatisch verlengd, totdat er schriftelijk opgezegd wordt. Schriftelijke opzegtermijn van 1 maand. Borg bedraagt 1 maand huur (+borg voor de sleutel).

Jaarcontracten: in de 12de maand nemen wij contact met u op over uw plannen met betrekking tot de opslagruimte. Kiest u weer voor een nieuw jaarcontract? Dan is wederom de 12de maand van het contract vrij van huur. Borg bestaat uit maand huur + € 75,00 voor toegangspas en cilinderslot.

In het geval u een vaste begin- en einddatum wenst dan kunt dat op het aanmeldformulier aangeven. In dat geval geldt geen opzegtermijn, het contract eindigt op de einddatum. Borg bestaat uit maand huur + € 75,00 voor toegangspas en cilinderslot.

9. Kan ik zelf nog wat in mijn opslagruimte doen?

Het is niet toegestaan om mechanische handelingen uit te voeren in uw unit of box i.v.m met de (brand)veiligheid. U heeft wel de mogelijkheid om stellingen en/of kasten te plaatsen in uw opslagruimte om u spullen in op te bergen. Let wel, deze mogen niet bevestigd worden aan de wand en moeten dus los in de vrije ruimte staan.

10. Ik wil mijn unit box opzeggen, hoe moet ik dit aanpakken?

U kunt op iedere moment de huur van de opslagruimte opzeggen, wel moet u rekening houden met een opzegtermijn van 1 maand. Voor het digitale opzegformulier kunt u hier klikken. Na opzegging van de huur ontvangt u van ons een bevestiging. Zodra u uw unit leeg heeft, zullen wij de unit controleren. Na onze goedkeuring en de overdracht van toegangspas en cilinderslot ontvangt u per bank de totale borg retour.

11. Zijn mijn spullen standaard verzekerd in de opslagruimte?

Nee, wij adviseren u om contact met uw verzekeringsagent op te nemen om te melden dat uw spullen opgeslagen staan. In het merendeel van de gevallen valt dit onder de inboedelverzekering. Is dit niet het geval, heeft uw verzekeringsagent zeker een oplossing voor handen.

12. Ik weet nog niet of ik een maand- of een jaarcontract wil afsluiten. Kan ik dit wijzigen?

  • Binnen de eerste 4 maanden kunt u overstappen van een maand naar een jaarcontract m.b.v. de startdatum.
  • Na deze periode kan uiteraard nog steeds, maar schuift de startdatum van huur mee op.
  • De eerstvolgende maand van huur wordt dan de 5de maand van het nieuwe jaarcontract.
  • Wordt een jaarcontract niet volledig uitgediend volgt er een boete van 1 maand huur.